Premsa: el 3 de vuit

Comença el camp de treball internacional per adequar els horts urbans de Vilafranca PDF Imprimeix Correu electrònic
Societat - VILAFRANCA
alt






Aquesta setmana han arribat els 19 joves que estaran a Vilafranca fins l’11 de juliol en el camp de treball internacional titulat “Implementing a Community Garden in Penedès region”. Disset dels joves, de 18 a 30 anys, són de nacionalitat estrangera i vénen d’arreu del món com ara Canadà, Ucraïna, Rússia, Anglaterra, Suïssa, Turquia o el Japó.

Tasques
L’objectiu principal del camp és donar suport a l’adequació dels horts de Melió Residencial i faran les següents tasques: delimitació de les parcel·les, pintat de la caseta del pou, tractament de conservació de l’engranatge d’una sínia que hi ha al recinte, rehabilitació d’una bassa de pedra annexa a la caseta i, en general, arranjament de la la zona.
Totes aquestes feines les faran sempre coordinats amb els tècnics de l’Ajuntament que són qui els orientaran. De fet, des de l’Ajuntament la regidora de Medi Ambient, Ramona Suriol, vol destacar la feina que s’ha fet entre tots per tal de possibilitat l’estada d’aquests joves a Vilafranca.

Durant el matí aquests joves fan les feines pròpiament del camp de treball però a la tarda es dediquen a dur a terme diverses activitats i visites per tal de conèixer el territori, començant pel Penedès, però també hi haurà temps per conèixer altres parts de Catalunya. De fet, el camp de treball coincideix de forma expressa amb el Caixa Penedès Vijazz per tal que els joves puguin viure la festa que es viu a Vilafranca durant aquests dies.

També s’han programat visites a cellers contribuint, així, al reconeixement internacional del Penedès com a important regió vitivinícola i també difonen la realitat nacional de Catalunya.

Cicle de xerrades

A més a més del camp de treball i d’aquest tipus de visites, l’organització ha preparat un cicle de xerrades que va començar dimarts i que el que vol és aprofundir en tot el tema dels horts urbans. Les xerrades es faran totes a l’Auditori del Vinseum, es faran en català i en anglès i estaran obertes a tota la població.
D’aquestes xerrades ja se n’han fet dues, però encara en queden dues més. La propera serà dimarts a les cinc de la tarda i tindrà com a títol “Horts educatius i terapèutics”. Anirà a càrrec de Marta Salamé, enginyera tècnica agrícola i experta en horticultura educativa; Josep Villamajó, director tècnic del Centre Ocupacional de la Fundació Mas Albornà, i Eva Montaner, monitora del taller ocupacional responsable de l’hort.

Finalment, l’última xerrada tindrà lloc dijous a dos quarts de vuit de la tarda a càrrec de Daniel Lacruz, d’Hortsurbans,org; Ramona Suriol, regidora de Medi Ambient, i Salvador Milà, diputat al Parlament i exconseller de Medi Ambient de la Generalitat.
Els organitzadors d’aquest camp de treball són l’Agrupament Escolta Guia Pere II i Santa Maria del Foix i l’entitat HortsUrbans.org. Els primers són una entitat d’educació en el lleure sense ànim de lucre que ofereix als nens, nenes i joves l’aventura de créixer i aprendre mitjançant el mètode escolta i guia per tal que aquest col·lectiu sigui capaç de participar activament i críticament a la societat on viu i, per tant, pugui assumir les responsabilitats necessàries.
HortsUrbans.org és una entitat sense ànim de lucre creada el 2002 que estudia i promou els horts urbans com a espai de lleure, educatiu i terapèutic.

btemplates

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada