Per una llei d'horts urbans

La última de les conferències del Penedès Workcamp va tractar sobre política i legislació. Com a ponents, van intervenir en Dani Lacruz, de l'associació organitzadora Horts Urbans.org, la Ramona Suriol, regidora de medi ambient de l'Ajuntament de Vilafranca, i en Salvador Milà, diputat al Parlament i ex-conseller de Medi Ambient.

La conferència tenia un caràcter inèdit: era la primera vegada que a Catalunya es parlava públicament de la possibilitat de crear una llei d'horts urbans. Es van analitzar els motius per desenvolupar-la, i es van traçar les línies bàsiques del seu contingut. En aquest sentit, en Salvador Milà va llançar una proposta d'encaix amb la legislació vigent, tant urbana com rural.

Es posà de relleu els prejudicis, les pors, i els riscos que comporta l'activitat dels horts urbans, especialment en el cas del sòl agrícola. L'horticultura de lleure és una activitat complexa, que fluctua entre allò rural i allò urbà, i que per tant requereix diàleg i acords entre els diferents sectors implicats si es vol assolir un bona eina de regulació i gestió.

La conferència va ser enregistrada per la productora de Mas Albornà. Aquest document serà a disposició del públic properament per a qui el vulgui consultar. Agraïm a Mas Albornà el seu suport, en aquest cas i sens dubte al llarg de tot el camp de treball.

Finalment, des d'Horts Urbans.org, ens agradaria manifestar la nostra plena satisfacció de comprovar que la llei d'horts urbans té suports notables. La insistència, l'esforç que hi hem dedicat, i el convenciment que aquesta llei és possible i necessària, s'ha traduït en avenç palpable. Destaquem i recollim el compromís d'en Salvador Milà per impulsar-la en el marc de la propera legislatura.

btemplates

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada